Secco

Secco Sistemi er et italiensk merke som symboliserer innovasjon og design.

I over 70 år har Secco Sistemi bidratt til utviklingen av vindus- og dørteknikk: det oppfinner systemer som blir referansemodeller for industrien og fortsetter å perfeksjonere dem, for å tolke prosjekter og trender i moderne arkitektur.

SeccoSistemi ble grunnlagt i 1947 i Treviso av Aldo Secco, som ønsket å revolusjonere, fra et industrielt synspunkt, verden av metallvinduer og dører, på den tiden henvist til noen få snekkerjobber. Han designet selv en ny maskin for produksjon av vindusprofiler, kalt “Alda”, som dypt markerte selskapet og verden av vindusrammer.

De første suksessene kom med Seccolor-produktet, en vindusramme som vant “Compasso d’Oro”-prisen i 1981, og eksporterte ikke bare produktet, men også teknologien for å produsere det med nye fabrikker selv i Iran og fjerntliggende Kina. Selskapet hadde mer enn 500 ansatte og ble et aksjeselskap med navnet “Industrie Secco S.p.a.”

Som et vitnesbyrd om den industrielle gløden i denne perioden er mange bygninger i Italia, for det meste offentlige bygninger, laget med Seccolor-vinduer og dører, preget av pastellfargen som gjorde bygninger etter andre verdenskrig verdige og elegante.

Secco-industrien stengte av økonomiske årsaker i 1995, men samme år bestemte entreprenør Luciano Gusmeroli og ingeniør Alberto Agostini (tidligere teknisk direktør for Industrie Secco) å redde det som var igjen, redusere strukturen og planlegge nye produkter, ikke lenger dedikert til konstruksjon, men til arkitektur, gjennom nøyaktig utforming av profilene og bruk av edle metaller.

Secco Systems

TEKNISKE DATA OG NEDLASTINGER

Last ned saksdokumenter og brosjyrer her