Beslag og tilbehør

METALFORM I SAMARBEID MED

2022 02 Frame 2 Png Webp

Timeless kolleksjon

Walter Gropius (1883–1969) var en tysk arkitekt og grunnlegger av Bauhaus-skolen, og regnes sammen med Ludwig Mies van der Rohe, Le Corbusier og Frank Lloyd Wright som en av pionermestrene innen moderne arkitektur. I 1922 designet Gropius sine berømte dørhåndtak, som nå regnes som en ikonisk design fra 1900-tallet og ofte blir omtalt som en av de mest innflytelsesrike designene som kom fra Bauhaus.

De første Gropius-håndtakene ble produsert samme år av bronsestøperiet S.A. Loevy og installert i byteateret i Jena og i «Fagus-Werke» i Alfelde. Den første modellen hadde fortsatt en avrundet albueskaft i stedet for det vinklede firkantede skaftet, som ble designet kort tid etter i 1923. I årene som fulgte begynte mange andre tyske bronsestøperier å produsere Bauhaus-stil håndtak, med små variasjoner fra det opprinnelige designet.

De siste katalogene som viste håndtak med Bauhaus-design forsvant rundt 1939 da andre verdenskrig begynte og absorberte all produksjonskapasitet til krigføring. På begynnelsen av 1980-tallet ble interessen for dette tidløse Bauhaus-designet vekket til live igjen, og med mer fleksibel produksjonsteknologi ble utvalget betydelig utvidet for å imøtekomme moderne krav til vindusinnramming.

2022 02 Group 8 2 Png Webp

Klar til å starte ditt neste prosjekt?

Uavhenig om du er klar til å komme igang med ditt neste prosjekt eller bare trenger noe hjelp så er du velkommen til å sende oss en forespørsel.